Smartwatch
Lifestyle

Wat kan een smartwatch?

Smartwatches kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. WhatsApp-berichten, e-mails of sms die op de smartphone zijn ontvangen, kunnen door bijna elk smartwatch-model worden bekeken. Daarnaast worden de klokken steeds vaker gebruikt als muziekopslagapparaat. De favoriete nummers kunnen op het horloge worden opgeslagen en via een Bluetooth-koptelefoon worden afgespeeld. Als deze functie niet bestaat, kunnen de nummers op de mobiele telefoon of populaire streaming-apps nog steeds via de klok worden aangestuurd. Over bedieningselementen gesproken: de camera van de smartphone is meestal ook met de pols te bedienen. Een andere fundamentele taak van smartwatches is het verzamelen van fitnessgegevens. Dit omvat het horloge dat de stappen telt, de verbrande calorieën berekent, de hartslag meet en het slaapgedrag analyseert. Er zijn nauwelijks grenzen aan het gebruik van smartwatches, ook wel wearables genoemd. Ze groeien gestaag. Maar ook nu kunnen ze het dagelijks leven voor iedereen een stuk makkelijker maken!

Smartwatches met een geïntegreerd Google-besturingssysteem kunnen worden bediend via spraakinvoer OK GOOGLE en de Apple Watch met HEY SIRI. Soms kunnen we de spraakberichten in onze slimme horloge inspreken en ze vervolgens verzenden.

De Apple Watch werkt perfect met een iPhone omdat het Apple-besturingssysteem op beide apparaten is geïnstalleerd. Bij het koppelen van een Smartwatch op basis van Wear OS met een iPhone, kunnen er kleine beperkingen zijn, zoals het niet aankomen van iMessages op het horloge. Dit komt door de twee verschillende besturingssystemen, hoewel Apple en Google steeds meer op elkaar afstemmen om een ​​zo soepel mogelijke koppeling mogelijk te maken.

De hernoeming van Google-software van Android Wear naar Wear OS in het voorjaar van 2018 is daar een duidelijk teken van. Het zoekmachinebedrijf maakte duidelijk dat niet alleen Android-smartphones met dit besturingssysteem kunnen worden gebruikt. De derde belangrijke software is Tizen OS van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft voor zijn smartwatches een eigen besturingssysteem in het leven geroepen, dat niet alleen energie bespaart, maar ook te gebruiken is met de iPhone en Android.

De smartwatch als informatieve metgezel: het zoeken naar een plaats, een straat, een restaurant hoeft niet te mislukken – uw slimme assistent kan u helpen bij al uw zoekopdrachten. Een blik op de klok zal u ook vertellen of u de paraplu vandaag moet inpakken, hoeveel stappen u heeft genomen en of u uw activiteitsdoel hebt bereikt. Als uw kennis van vreemde talen niet voldoende is, vraag het dan aan uw horloge, dat u kan helpen in het Engels, Frans en vele andere talen. Er zijn verschillende gevestigde fabrikanten, groot en klein, die inmiddels naam hebben gemaakt in de smartwatch-markt. Samsung begon aanvankelijk met fitnessarmbanden en heeft met de Gear S3 menig nieuwkomer op het gebied van smartwatches bereikt en een van de meest gewilde smartwatches ooit ontwikkeld. Fitbit, het merk dat fitnesstrackers zeer succesvol aanbood en in 2017 voor het eerst met de Ionic debuteerde met een smartwatch, ondernam ook een zeer vergelijkbare ontwikkeling. Leveranciers uit het luxesegment zoals TAG Heuer, Hublot of Montblanc hebben ook de behoefte ingezien en hebben modellen gelanceerd voor veeleisende liefhebbers van verfijnde accessoires. Apple is echter de onbetwiste leider op de markt: de modellen uit de Watch Series genieten van generatie op generatie een constant hoge vraag.

Welke smartwatches en fabrikanten zijn er?

Of het nu marktleider Apple is met de Apple Watch Series 3, Fitbit met zijn fitness- en gezondheidsgerelateerde Versa, Samsung met zijn populaire Gear S3, MyKronoz met de innovatieve ZeTime of TAG Heuer met de luxueuze Modular 45, de keuze aan smartwatches is enorm. Een overzicht van alle smartwatch fabrikanten vind je onder Smartwatch fabrikanten. Kijk in deze Top 5 Smartwatches om te zien welke fabrikant het beste product heeft.

Waarom zou ik een smartwatch kopen?

De markt voor smartwatches groeit. Het is dan ook een typisch voorbeeld van sport gadgets voor mannen. Er komen steeds meer modellen en opties beschikbaar voor potentiële kopers. In een tijd waarin dagelijks talloze berichten en notificaties worden verstuurd, is een smartwatch ideaal als alledaagse hulp. Om bijvoorbeeld nieuws te checken hoef je je smartphone niet altijd uit je zak te halen. Een simpele blik op de pols is voldoende. Je baan staat je gewoon niet toe om direct op belangrijke berichten te reageren? Wil je altijd up-to-date zijn? Heb je een apparaat nodig dat de tijd weergeeft, berichten ontvangt, inkomende oproepen kan aannemen of weigeren, fitnessgegevens compact kan houden en vele andere smartphonefuncties heeft? Dan ben je zonder twijfel een kandidaat voor een smartwatch.