Noten
Lifestyle

Hoeveel watt moet een staafmixer hebben?

Bij het kopen van een staafmixer is het kiezen van de vermogensklasse een van de belangrijkste beslissingen. In mijn staafmixertest worden de prestaties van de staafmixer dan ook beoordeeld. Dus voordat ik koop en evalueer, vraag ik me af: waar wordt de staafmixer voor gebruikt en hoeveel watt moet hij zijn?

Dit is een uiterst belangrijke vraag, want de blender heeft relatief weinig te bieden als hij op verschillende manieren wordt gebruikt en als het vermogen te laag is. Met name voor taai voedsel en ingrediënten werkt u niet graag met te weinig kracht. De staafmixer kan de weerstand niet weerstaan, wordt afgeremd en warmt op. Hierdoor gaat het toestel veel sneller kapot en moet je iets nieuws kopen.

Zelfs met harde ingrediënten zoals noten of grote stukken appel moet je ook bij hoge prestaties voorzichtig zijn. Er komen grote harde brokken kracht op het mes, die de staafmixer alleen kan weerstaan ​​als deze van hoge kwaliteit is. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ​​hakmolen of verschillende hulpstukken te hebben om het voedsel vooraf te hakken.

Welke prestaties moet een staafmixer hebben?

Voor de gemiddelde consument zijn vermogensklassen tussen 350-500 watt meestal voldoende. In de handel verkrijgbare apparaten hebben vaak een vermogen tot 700 watt, dat dan ook door professionals kan worden gebruikt. De vraag naar het juiste wattage van de staafmixer is echter niet zo eenvoudig te beantwoorden. Zoals zo vaak hangt het ervan af. Verschillende factoren in interactie met elkaar beïnvloeden het hele apparaat.

Dit wordt uitgelegd met een voorbeeld: Mevrouw Meyer koopt een goedkope staafmixer met een goed vermogen van 600 watt en is blij dat ze voor weinig geld een staafmixer in deze prestatieklasse heeft gekocht. Ze wil graag wat deeg voor haar broodbakmachine kneden met een garde, omdat ze zo’n opzetstuk voor het apparaat heeft, en het begint meteen. De staafmixer is krachtig en heeft in het begin geen problemen om de weerstand van het deeg te weerstaan. Maar de afwerking van het apparaat is slecht, alles is van plastic en de interne werking en de mechanische sterkte in de versnellingsbak zijn te laag. Plots stopt de garde en draait de motor vrij rond. De versnellingsbak is kapot en plastic onderdelen komen los.

Prestaties en kwaliteit gaan hand in hand. Dus als u op zoek bent naar een krachtig apparaat, moet u meer uitgeven om uiteindelijk niet teleurgesteld te worden. Vast, vloeibaar of pap? – Prestaties zijn een kwestie van consistentie Uiteindelijk zijn er de goederen die moeten worden verwerkt en welke consistentie het product, voedsel of ingrediënt heeft. Eigenlijk een logisch gegeven, hoe vloeiender iets is, hoe makkelijker het te verwerken is en het apparaat heeft er minder stroom voor nodig.

  • Gebruik van minimaal aanbevolen vermogen:
  • Bereiden van dips en smoothies, slagroom, kwark: 350 watt
  • Appels, pasta, ananas: 400-700 watt
  • Noten, kokosnoot, pitten: vanaf 700 watt Vooral bij harde voedingsmiddelen zoals noten is het van belang deze vooraf voldoende te versnipperen om de staafmixer niet te veel te belasten.