Tuin
Wonen

Tuinmeubelen voor kinderen

Voor kinderen is de tuin thuis een magisch rijk van spelen en leren. Je leert verschillende planten en dieren kennen en leert verantwoordelijkheid nemen door appelbomen en -struiken te verzorgen. Belangrijk: tuinmeubelen voor kinderen waarin en waarop de kleintjes clubhuizen kunnen opzetten, spelen en ravotten. Speeltoestellen, speelhuisjes, kinderglijbanen en schommels zijn absolute klassiekers die niet mogen ontbreken. De kindertent voor in de tuin is daarentegen een nieuwe trend. Waar je op moet letten bij het kopen en hoe je je tuin kindveilig maakt: wij hebben de beste tips verzameld.

Tuinmeubelen voor kinderen: de tuin als groene kinderkamer

Kinderen horen in de frisse lucht – wat je ouders eerder wisten, wil je vandaag aan je kinderen doorgeven. Om de kinderen met plezier naar buiten te laten gaan en zich niet te vervelen, is echter het juiste tuinontwerp vereist. Want op de veel te grote tuinmeubelen voor volwassenen glijden kinderen vaak alleen maar onrustig heen en weer. Meubels voor kinderen daarentegen zijn afgestemd op de kleine gebruikers en nodigen met zijn felle kleuren uit tot urenlang spelen. Als je nog helemaal aan het begin staat met het ontwerpen van de kinderhoek in de tuin, is een kleine zithoek met een set kindertafel, kinderfauteuils of een bankje voldoende. De kinderen kunnen er buiten tekenen, lezen of knutselen met bladeren, bloemen en takjes. Je kunt ook theekransjes met knuffels organiseren of gezellig naast de volwassenen eten op het barbecuefeest zonder in een stoel weg te zakken. Een hangmat tussen twee bomen of met een eigen steiger kan in de zomer dienen als plek voor een middagdutje. Vergeet bij dit alles niet een grote parasol op te zetten zodat er geen zonnebrand op de gevoelige kinderhuid ontstaat.

Let bij het kopen van tuinmeubelen voor kinderen niet alleen op het weer, maar ook op de juiste verhoudingen. U kunt het beste uw kind meenemen om het uit te proberen. Ook qua materialen moet je zorgvuldig kiezen: zoek vooral naar meubels van hoogwaardig kunststof of hout, waarvan de kleuren en glazuren geen schadelijke stoffen bevatten.

Vooral in tuinen zonder veel bomen en struiken moet u de kinderen naast kinderstoelen en een kindertafel ook speelmeubels aanbieden. Klassiekers zijn natuurlijk de kinderschommel, het klimrek of de kinderglijbaan. Ook speeltenten, speelhuisjes en houten tuinhuisjes voor kinderen zijn populair. Ze kunnen zich er niet in terugtrekken en hun fantasie de vrije loop laten. Uiterlijk tegen de leeftijd van de basisschool kunnen ze ook echte clubhuizen worden waar ze vrienden kunnen ontmoeten. Iedereen die bedreven is in het vak en een grote boom in de tuin heeft, kan natuurlijk ook aan het boomhutproject meedoen.

Trendy: de kindertent in de tuin

Sinds een paar jaar kun je er bijna niet meer omheen: tipi-achtige tenten voor kinderen zijn een rage in kinderkamers, maar ook in tuinen. Kinderen kunnen zich erin terugtrekken en lezen, spelen of dromen. Naast de katoenen speeltenten is er ook een grote diversiteit aan kleurrijke kindertenten van polyester. Ze zijn bijzonder licht en kunnen meestal gemakkelijk worden opgevouwen en van binnen naar buiten of naar het meer of het strand worden gebracht. Bij het kopen van een speeltent is het belangrijk om te letten op de gebruikte materialen. Producten voor kinderen zijn niet altijd vrij van schadelijke stoffen. Ook belangrijk: niet elke speeltent is ook geschikt voor buiten. In principe moet je de tent ’s nachts en als het regent altijd naar binnen halen. Kies dus een model dat makkelijk op- en af ​​te bouwen is.