Enschede
Lifestyle

Enschede

Maximale ontspanning, een ontspannen levenshouding en spannende activiteiten: alles klopt in Nederland! Met de ongedwongen levenshouding en de gelukkige mensen, kunt u ontspannen, diep ademhalen – en een geweldige vakantie in Nederland doorbrengen. Zijn volle stranden en overvolle zwembaden in Center-Parcs gewoon niet voor jou in tijden van Corona? Kom naar Enschede en je zomervakantie wordt leuker en makkelijker dan ooit tevoren!

Tent, caravan of hotel?

Er zijn nog en meer plekken om te overnachten in Enschede. In de directe omgeving van de stad bieden mooie campings een slaapplek midden in de natuur. De hele dag frisse lucht inademen en genieten van de (hopelijk) blauwe lucht terwijl de kinderen op blote voeten in de voortent spelen of watergevechten houden? Voor buitenliefhebbers is er in de regio veel te ontdekken. Wie het wat luxer wil, kan genieten van authentieke Hollandse flair in gezellige B&B’s of zijn hart ophalen in eersteklas hotels. Midden in het centrum of in de rustige omgeving van het Twentse platteland, voor elke vakantie is er wel iets te vinden.

Pak je zwembroek in, neem je zusje mee…

Geen zomervakantie is compleet zonder een duik in het koele water! Enschede ligt niet aan zee, maar je kunt toch op het strand liggen! De grote zwemplas Het Rutbeek heeft de beste waterkwaliteit en naast groene ligweiden is er ook een echt zandstrand. Staand peddelen, kajakken of duiken: elke waterliefhebber komt hier aan zijn trekken! Voor actiefans is er een bijzonder hoogtepunt: de waterskifaciliteit direct aan het meer! Als alternatief kunt u een paar baantjes trekken in het buitenzwembad Aquadrome of uw voeten in de koude Roombeek houden na een lange dag winkelen.

Culinaire zomerse highlights

Een absolute musthave in de zomer: echt Italiaans ijs. In Enschede is er op bijna elke hoek een ijssalon die zorgt voor verkoelende versnaperingen. Bovenaan de bucketlist staat een dik ijsje van Van der Poel. Deze traditionele ijssalon overtuigt niet alleen met talrijke onderscheidingen, maar ook met buitengewone smaken en enorme ijstaarten voor het hele gezin. Dankzij de internationale keuken worden typische vakantiegerechten en mediterrane flair niet verwaarloosd in Enschede. Spaanse flair in restaurants zoals Los Suenos of Carlina’s zorgen voor tapas, rumpsteaks en sangria die je direct aan de Middellandse Zeekust doen toveren. Zomerhotspot #1 is en blijft de Oude Markt. Pak een plekje op het terras en bestel een koude cola of cocktail. Als de klok van de oude kerkklok slaat, kijk naar de drukte en laat de zon op je neus schijnen – dat is pure vakantie! Heb je het liever stil dan druk? Zoek dan een plekje in een van de prachtige binnentuinen, b.v. bij Bardot, gaat het heel goed.

Tijd voor de zomer-sale!

Minirokjes, zonnebrillen en bikini’s zijn de kers op de taart op elke zomerdag. Wil je je garderobe opfrissen en daarbij leuke koopjes vinden? Kleine steegjes en goed geklimatiseerde winkels maken Enschede ook in de zomer tot een absoluut winkelparadijs. Vooral op het gebied van mode zijn Nederlanders ons vaak een stap voor – als je echt wilt winkelen en thuis wilt komen met de laatste trends, dan moet je zeker een dagje shoppen in Enschede plannen. Wil je dat vers gewonnen vakantiegevoel weer mee naar huis nemen na je tijd in Enschede? Slenter dan zeker eens door de grote weekmarkt en haal je voorraad stroopwafels, Hollandse aardbeien en een groot kaasrad!

Het groen in, de natuur in

Dikke bossen, weidse weilanden en frisse Twentse buitenlucht: fietsen en wandelen in de omgeving van Enschede is leuk. Mooie fietsroutes met spannende rustplaatsen zoals Rondje Enschede zijn ideaal voor een actief uitstapje in de natuur. Laat je blik dwalen over het landschap en laat de koele wind om je neus waaien! Mooie groene ruimtes zoals het Volkspark nodigen uit tot een ontspannende pauze van het winkelen, een wandeling of een heerlijke picknick. Ga je wandelen midden in de stad? Met onze online routes wandel je afhankelijk van je favoriete onderwerp langs de meest interessante plekken in Enschede. Ontdek de hotspots en voel je een echte local.

Diverse uitjes in de regio

In de regio rond de stad zijn ook nog diverse utijes mogelijk, bijvoorbeeld naar het biermuseum.

Neem, als je wat korting wilt, de uitjes kortingskaart van NapPas.