Pizarette
Lifestyle

Hier komt Pizzarette: Raclette was gisteren – nu wordt pizza gebakken!

De raclette-oven is bekend en wordt vaak op tafel gezet bij speciale gelegenheden zoals oudejaarsavond of familiefeesten. Maar wat zou je ervan zeggen als je in plaats daarvan een mini-pizza in je pannen zou kunnen bakken? Pizza in miniformaat biedt bij speciale gelegenheden een geslaagde afwisseling van de gebruikelijke maaltijden. In dit artikel leer je wat een pizzarette is en wat je nodig hebt voor een geslaagde avond met mini pizza’s.

Wat is een Pizzarette / Pizzadome?

De Pizzarette is een soort pizzaoven. Met de Pizzarette wordt je raclette-avond een pizza-avond. Pizza’s zijn erg populair en zijn ook geschikt als kleine snack. In de pizzarette, ook wel pizzadome genoemd, kun je je eigen kleine pizza’s bakken. Het is heel eenvoudig en de voorbereiding verschilt praktisch niet van een raclette-avond. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een bereidingsapparaat, hoef je alleen nog maar de ingrediënten te bereiden.

Hoe werkt de pizzarette?

Een pizzarette werkt net als een conventionele pizzaoven. Een door een verwarmingsstaaf verwarmde bodemplaat warmt op en bakt de pizza’s van onderaf. In de keramische koepel zit een verwarmingsspiraal die de temperatuur binnen constant houdt. De pizza wordt zowel van onder als van boven gebakken. Je kunt een pizzarette kopen met een stenen plaat of een bakplaat. De stenen plaat slaat de warmte beter op en bakt daardoor het deeg krokanter dan de bakplaat. Het is echter ook moeilijker schoon te maken.

Wat heb ik nodig voor mijn pizzaretteavond?

Om een ​​pizza te bakken heb je natuurlijk eerst het belangrijkste nodig: het deeg. Bedenk hoeveel mensen er aan de maaltijd zullen deelnemen, maar ook hoe dik het deeg moet zijn. Reken op ongeveer 125 g bloem per persoon per pizza. Vervolgens mogen de ingrediënten natuurlijk niet ontbreken. Het mooiste op zo’n avond is natuurlijk een ruim aanbod van allerlei toppings. Zo kan iedereen dingen uitproberen zoals hij wil. Oriënteer je op typische pizzarecepten of zoek naar ongebruikelijke ingrediënten op internet. Klassiek zijn dit salami, kaas, ananas, ham en tomaten.

Bij welke gelegenheden kan de Pizzadome worden gebruikt?

Een pizzakoepel is ontworpen voor meerdere personen – meestal vier tot acht personen. Daarom zijn ze bijzonder geschikt als er meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van maken. Er zijn veel gelegenheden voor, vergelijkbaar met raclette. Dit kunnen bijvoorbeeld feestdagen zijn zoals oudejaarsavond of kerst, maar ook feesten, familiefeesten en verjaardagen. Voordeel is dat praktisch iedereen die aanwezig is voor het eten zorgt en niet alleen in de keuken hoeft te staan. Elke pizza is vers gemaakt en kan nog steeds warm gegeten worden.

Hoe maak je de Pizzarette schoon?

De pizzaoven kan in zijn afzonderlijke delen worden gedemonteerd en op deze manier worden gereinigd. De dome kan van de verwarmingsplaat worden gehaald, zodat je hem op alle plekken kunt schoonmaken. Zoals beschreven hangt het ervan af of je een bakplaat of een stenen plaat gebruikt. Dat laatste kost iets meer tijd om schoon te maken. Een pizzeria wordt ook geleverd met accessoires. Deze omvatten de pannen en een gebaksnijder. Deze kunnen afzonderlijk worden schoongemaakt. Zorg ervoor dat deze echt vaatwasmachinebestendig zijn.